Den Haag - Sloopregeling voor dieselauto’s, brommers en snorfietsen

Sloopregeling voor dieselauto’s, brommers en snorfietsen

U kunt een vergoeding krijgen voor het laten slopen van uw dieselauto, brommer of snorfiets op benzine. Deze regeling draagt bij aan schonere Haagse lucht. U kunt slooptegoed aanvragen vanaf 13 maart tot en met 30 november 2022.

Wat is het?

Voor een gesloopte dieselauto krijgt u van de gemeente een tegoed van € 1.200.
Voor een gesloopte brommer of snorfiets krijgt u een tegoed van € 400.
Heeft u een geldige Haagse Ooievaarspas? Dan krijgt u een tegoed van € 750 voor een gesloopte brommer of snorfiets. Zo kunnen ook inwoners met een lager inkomen overstappen naar een schonere vorm van vervoer.

U kunt het tegoed besteden aan bijvoorbeeld een (elektrische) fiets of (elektrische) bakfiets, een elektrische brommer of elektrische snorfiets, het openbaar vervoer en het huren van deelauto’s.

Het totale budget is € 325.000, of tot het budget op is.

Hoe werkt het?

  • U laat uw dieselauto, brommer of snorfiets slopen bij een door de RDW erkend demontagebedrijf. U mag ook een bedrijf buiten de regio kiezen, zo lang het maar een door de RDW erkend demontagebedrijf is.
  • Het demontagebedrijf geeft meestal geld als u een auto voor sloop aanbiedt. Voor brommers en snorfietsen betaalt u meestal een klein bedrag aan het bedrijf.
  • Het demontagebedrijf geeft voor uw voertuig een demontageverklaring af. Ook voor brommers en snorfietsen. Met deze verklaring kunt u het tegoed aanvragen bij de gemeente.
Zorg dat u de goede verklaring krijgt van het demontagebedrijf. Een vrijwaringsbewijs is geen demontageverklaring. Het demontagebedrijf heeft meestal zelf demontageverklaringen.

Ooievaarspas

Met een geldige Haagse Ooievaarspas krijgt u eenmalig een tegoed van € 750 voor een gesloopte brommer of snorfiets. Bij de subsidieaanvraag controleert de gemeente of uw pas geldig is. Is de pas niet geldig, dan is de hoogte van het tegoed dat u ontvangt € 400.

Alleen Ooievaarspashouders die in Den Haag wonen, 16 jaar of ouder zijn en een geldige Ooievaarspas hebben, kunnen de vergoeding van € 750 krijgen.


Meer informatie


Dennis uw Tweewielerkennis